pic

BOKEN

EN UTSTÄLLNING  –  EN BOK  –  ETT PEDAGOGISKT MATERIAL
Boken We Have A Dream

Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera livet för sina rättigheter och drömmar.
Boken We Have A Dream består 114 porträtt på aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker har valt att medverka i We Have A Dream för att inspirera andra att förverkliga sina drömmar och visioner. Okända ungdomar som Ida Engblom och Abbas Ahmadi står sida vid sida med Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Patti Smith, Ai Weiwei, Pussy Riot, Richard Branson, Annie Lennox och Dalai lama. Här är alla röster lika mycket värda.

Utrikesminister Margot Wallström, som medverkar i projektet, har även skrivit förordet i boken.

Texterna i boken är skrivna av Daniel Rydén och är baserade på de intervjuer som gjorts med de medverkande. Varje uppslag innehåller en bild på den medverkande, fakta om personen samt personliga, berörande och inspirerande berättelser och citat.

Ett pedagogiskt material baserat på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna medföljer i boken. Med utgångspunkt från de medverkandes berättelser ställs frågor inom ämnen som jämställdhet, yttrandefrihet, miljö, korruption, rasism, diskriminering, minoritetsrättigheter, religion, makt och ledarskap. Frågeställningarna är utformade för att uppmuntra till reflektion, eftertanke och engagemang.

Vinnare av Publishingpriset ”Årets praktverk” 2017

Den prisbelönta boken We Have A Dream ges ut på bokförlaget Max Ström och finns till försäljning på samtliga utställningsplatser, i bokhandeln och på Max Ströms hemsida. För varje såld bok skänker We Have A Dream 10 kronor till Läkare utan gränser.

För mer information kring boken kontakta We Have A Dream.

Produktion av boken We Have A Dream

Albert Wiking, f. 1956. Fotograf, formgivare och initiativtagare till We Have a Dream. Wiking har ett flertal utställningar och böcker bakom sig. Mest känd för vandringsutställningen och boken Eldvatten om kända och okända människors relation till alkohol. Utställningen turnerade i tjugotvå städer och sågs av över en miljon besökare.

Oscar Edlund, f. 1979. Medgrundare till We Have A Dream. Ansvarig för intervjuer och rekrytering av medverkande i projektet. Edlund är arrangör och evenemangskoordinator med uppdrag för bland annat Sveriges Television, H.M. Konungens stiftelse Ungt Ledarskap samt Nobelstiftelsen.

Daniel Rydén, f. 1955. Har skrivit texterna till We Have A Dream. Mångårig medarbetare på tidningen Sydsvenskan. Har utkommit med en rad böcker, bland andra 101 historiska misstag, Historiens tyranner och En fiende på tallriken. Tilldelades 2003 Publicistklubbens utmärkelse Guldpennan.

Redaktion

TITEL We Have A Dream
FOTOGRAF Albert Wiking
INTERVJU Oscar Edlund
TEXT Daniel Rydén
FORMGIVNING/BILDBEARBETNING Albert Wiking, David Laserna
REDAKTION David Laserna, Albert Wiking, Johan Laserna, Ingegerd Wiking
KOMPLETTERANDE INTERVJUER Therese Karlsson, Alexander Dominici
TRANSKRIBERING AV INTERVJUER Therese Karlsson
TEXTBEARBETNING Therése Sjösvärd
ÖVERSÄTTNING ENGELSK UPPLAGA Jan Salomonsson
OMFÅNG 320 sidor
ANTAL BILDER ca 150
FORMAT 23 x 32 cm
UTFÖRANDE inbunden
UTKOMMER 8 december 2016
FÖRLAG Max Ström

Köp här
We Have A Dream har förverkligats med stöd från:

crafoord_logo

Raoul Wallenberg Institute  |  Lunds Kommun  |  Sten K Johnsons Stiftelse  |  Swedbank