pic

OM PROJEKTET

EN UTSTÄLLNING  –  EN BOK  –  ETT PEDAGOGISKT MATERIAL
We Have A Dream

Utan någon organisation i ryggen och beväpnade endast med en enkel kamera och en hotmailadress har initiativtagarna Albert Wiking och Oscar Edlund i över ett decennium samlat röster från världens alla hörn, med hopp om att inspirera människor att gå mot strömmen och stå upp för sina värderingar. Här står okända engagerade ungdomar sida vid sida med Nobelpristagare, politiker, artister, aktivister och entreprenörer. Deras intensiva och ibland smärtsamma redogörelser bär det gemensamma budskapet att allt är möjligt för dem som vågar tro på sina drömmar.

We Have A Dream handlar om människor som inte låtit sig besegras och som har visat att ingenting är omöjligt. We Have A Dream är ingen berättelse om helgon eller superhjältar, här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa människor från vem som helst är att de en gång lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring.

Över etthundra aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker har valt att medverka i We Have A Dream för att inspirera andra att förverkliga sina drömmar och visioner. Okända ungdomar som Ida Engblom och Abbas Ahmadi står sida vid sida med Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Patti Smith, Ai Weiwei, Pussy Riot, Richard Branson, Annie Lennox och Dalai lama. Här är alla röster lika mycket värda.

We Have A Dream är en vandringsutställning och en bok med ett inkluderande pedagogiskt material. Porträtten är tagna av Albert Wiking, en av Sveriges främsta fotografer. Intervjuerna är gjorda av Oscar Edlund och journalisten Daniel Rydén har skrivit texterna.

Boken We Have A Dream finns till försäljning på samtliga utställningsplatser, i bokhandeln och på bokförlaget Max Ströms hemsida fr.o.m. den 8 december 2016. Det Pedagogiska Materialet medföljer i boken. För varje såld bok skänker We Have A Dream 10 kronor till Läkare utan gränser.

Initiativtagarna Albert Wiking & Oscar Edlund

Albert Wiking, f. 1956. Fotograf, formgivare och initiativtagare till We Have a Dream. Wiking har ett flertal utställningar och böcker bakom sig. Mest känd för vandringsutställningen och boken Eldvatten om kända och okända människors relation till alkohol. Utställningen turnerade i tjugotvå städer och sågs av över en miljon besökare.

Oscar Edlund, f. 1979. Medgrundare till We Have A Dream. Ansvarig för intervjuer och rekrytering av medverkande i projektet. Edlund är arrangör och evenemangskoordinator med uppdrag för bland annat Sveriges Television, H.M. Konungens stiftelse Ungt Ledarskap samt Nobelstiftelsen.

Albert Wiking och Oscar Edlund har tidigare gett ut boken Rött – Mellan Kärlek och Revolution.


”Min dröm är att det ska anses vara coolt att hjälpa människor och förhoppningen är att kunna påverka genom konsten. Vår vision har varit att samla röster och berättelser som kan beröra och inspirera, och helst av allt att engagera ungdomar i vår tids viktigaste frågor.”

 Albert Wiking

Det är viktigt att göra ungdomar medvetna om att de har en röst. Fredspristagaren Malala var ett barn när hon började engagera sig för rätten till utbildning för flickor. Först var det inte många som lyssnade på vad hon hade att säga, men idag har hon nästan en hel värld som lyssnar på vad hon har att säga. Hon misströstade inte, hon höjde sin röst”  

Oscar Edlund

We Have A Dream är ett politiskt och religiöst oberoende och icke-kommersiellt konstprojekt. Vid försäljning av boken We Have A Dream går delar av intäkterna oavkortat till Läkare utan gränser.

Projektteam

FOTO Albert Wiking
INTERVJUER Oscar Edlund
TEXTER Daniel Rydén

FORMGIVNING/BILDBEARBETNING Albert Wiking, David Laserna
KONTAKT MEDVERKANDE Oscar Edlund
REDAKTION David Laserna, Albert Wiking, Oscar Edlund, Johan Laserna, Ingegerd Wiking
KOMPLETTERANDE INTERVJUER Therese Karlsson, Alexander Dominici
PROJEKTLEDNING Anna Modéer Wiking
PROJEKTKOORDINATOR/KOMMUNIKATION Emma Modéer Wiking
UTSTÄLLNINGSKOORDINATOR Lena Wilhelmsson
TRANSKRIBERING AV INTERVJUER Therese Karlsson
TEXTERBEARBETNING Therése Sjösvärd
LJUDDESIGN UTSTÄLLNING Henrik Lörstad
EKONOMI Marie Vikström, Åsa Sjöblad

Boken We Have A Dream ges ut på Bokförlaget Max Ström

We Have A Dream har förverkligats med stöd från:

crafoord_logo

Raoul Wallenberg Institute  |  Lunds Kommun  |  Sten K Johnsons Stiftelse  |  Swedbank
© No part of this website, incuding texts and pictures, may be reproduced, stored in a retrieval system or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise, without written permission from the We Have A Dream Foundation.